Σε πρώτο ενικό…

    Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ριγανά Αγρινίου δημιουργήσαμε, από το 1997 για το παιδί σας, έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό & Νηπιαγωγείο…

    Δημιουργήθηκε “Η ΚΙΒΩΤΟΣ. Ένα σχολείο – σπίτι για να νιώσουν τα παιδιά σαν το σπίτι τους, εφοδιασμένο με γνώση, πείρα και άφθονο παιδαγωγικό υλικό, ένα τέλεια εξοπλισμένο κτίριο, ένα περιβάλλον παραμυθένιο, με πανέμορφους καταπράσινους κήπους και πάνω απ’ όλα με ανθρώπους που θα νοιαστούν τα παιδιά σας όπως ακριβώς και εσείς οι ίδιοι.

    Ο αριθμός των μαθητών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του ξεπέρασε κάθε προσδοκία και άγγιξε το μέγιστο. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει την ικανοποίηση των γονιών για την προσφορά μας στα παιδιά.

   Η ΚΙΒΩΤΟΣ έχει αγκαλιάσει εκατοντάδες παιδιά, τα έχει μάθει να παίζουν, να τραγουδούν, να γράφουν και να γίνονται αυτόνομοι άνθρωποι.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ προσφέρει στους  μικρούς φίλους της :

  • Ετησία λειτουργία με εκπαιδευτικά προγράμματα από ειδικευμένο προσωπικό πανεπιστημιακού επιπέδου

  • Σπιτικό δεκατιανό και μεσημεριανό φαγητό

  • Ασφαλής μεταφορά με 2 σχολικά λεωφορεία

  • Συμβουλευτική γονέων από ψυχολόγο

Η ΚΙΒΩΤΟΣ μαθαίνει στους μικρούς φίλους της :

  • Δραστηριότητες με ανάπτυξη σε όλους τους τομείς καλύπτοντας όλη την ύλη της Προσχολικής αγωγής

  • Αγγλικά από καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας

  • Υπολογιστές για τα Προνήπια και τα Νήπια

  • Γυμναστική σε κλειστό γυμναστήριο

Ο σκοπός μας…

 …είναι η παιδαγωγική ενέργεια  και ειδικότερα η απασχόληση με το παιδί για την ανατροφή, την εκπαίδευση και τη μόρφωσή του. Μέσα από τη διαδικασία της εκπαίδευσης επιδιώκουμε να αποκτήσουν τα παιδιά συγκεκριμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες να διαμορφώσουν αξίες όπως η ειλικρίνεια, η ηθική, η ακεραιότητα, η αίσθηση του δικαίου κι η υπευθυνότητα, παρεμβαίνοντας έτσι στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και της σωματικής και διανοητικής τους ανάπτυξης.

Τηλεφωνήστε μας:

Το προσωπικό μας

   Οι εκπαιδευτικοί μας είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο του σχολείου μας. Η επιλογή τους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε οι άνθρωποι που θα μπουν στην οικογένεια του σχολείου μας να πρεσβεύουν τη φιλοσοφία και παράλληλα να είναι ικανοί να υποστηρίξουν τους υψηλούς στόχους που θέτουμε.

    Οι συνεργάτες μας διακρίνονται  για τις πανεπιστημιακές σπουδές τους και τη διαρκή επιμόρφωσή τους, δίνοντας έτσι το παράδειγμα της δια βίου εκπαίδευσης, Επιπλέον εκείνο που τους κάνει ξεχωριστούς, είναι το πάθος για τη διδασκαλία, η αγάπη τους για το παιδί, καθώς και η συνείδηση του λειτουργήματος που ασκούν ως παιδαγωγοί. Γιατί όταν διδάσκεις ένα παιδί, αγγίζεις μια ζωή για πάντα!

     Ο ρόλος που αναλαμβάνει ο εκπαιδευτικός στη μαθησιακή προσπάθεια κάθε παιδιού είναι αυτός του διαμεσολαβητή, σεβόμενος την προσωπικότητα και την πολιτισμική του ταυτότητα. Ο εκπαιδευτικός προτρέπει το παιδί να παίρνει το λόγο και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εμπλέκοντας το, κατ’ αυτόν τον τρόπο, δυναμικά και ενεργά στη διαδικασία της μάθησης.